mandag 2. februar 2009

Minner fra barndommen...

Jeg er oppvokst på Lademoen ,og det å gå på gamle stier lørdag,var ganske gøy..

                                Velkommen til Lademoen... 

                  Litt plast-rask i et tre,blir en flott skulptur.

                          Ei rusten ringeklokke,får ekstra patina i sola

Dette huset er en fargeklatt mellom blokkene ved inngangen til Svart La´mon

Er det flere enn meg som har tilbragt timer av ungdomstida i en slik telefonkiosk??? Og dette er min telefonkiosk i La´mo parken. I akkurat denne kiosken har kronestykker og 5 kroner blitt slukt.... OG mange viktig samtaler har blitt tatt.. Herlig minner,men du og du så glad jeg er  for at det ble billigere å ringe fra hustelefonen,for det var av og til ganske så kaldt å stå her!

Min gamle  ungdoms-skole.. Lademoen skole,som nå er nedlagt og blir brukt av kunstnere og huser en barnehage.. Her er det også mange minner,og så mye som skjedde her.... 

Røyke hjørnet. Jeg røkte ikke selv,men det var nå der vi hang i friminuttene.. Og her er det planlagt og diskutert mye.

La´mo parken... Der har jeg også tilbragt noen timer,vært og dissa og lekt i dandkassa nå rjeg var liten og sola oss når vi ble større eller satt på en benk og løste verdensproblemer. Dvs våre problemer,men verden dreide seg da stort sett om oss....Og avslutter med et utsikts bilde mot Ladehammeren og Lade,tatt fra svingen et lite stykke fra huset vårt. Den stor blokka midt i bildet er barndomshjemmet mitt:) 

I dag er det grått og litt surere her i byen,deilig vær å være inne i:) Nyt dagen,klem Eva☺

15 kommentarer:

Lemi sa...

artig å se din verden... sånn som den engang va... ;)

Anonym sa...

Kjekt å se bilder fra andre steder i Norge. En slik telefonkiosk har jeg tilbragt mange timer i:) Ha en fin dag. Anita

irina /Alex sa...

Heisann ;)

Takk for ett fint innlegg. Så deg for meg ...ha ha.

Og minntes min ungdomstid oppi Hauka !!!

litt anderledes enn din :)

men vi hadde det bra.

Klem

matte sa...

Nädå det är inte synd om mig, snart är jag frisk igen :)och så får jag ligga på soffan med gott samvete ;)
Vad roligt att få se dina "smultronställen"... tänker på vad många minnen man har till olika byggnader och platser. Hemma i mitt barndomshem är så mycket förändrat och ombyggt att jag inte känner igen mig längre.. trist - för mig :/ men minnena finns kvar.
kram

Cathrine sa...

Heisann vænnen!!
He he regner med du er nyskjerrig nå ja..Han kjører til og fra trondheim hver dag når han er på jobb :-)Legger til på pirterminalen..
Han begynte på jobb i dag,så i dag har jeg samlet sammen litt krefter til barna..Skal prøve og få inn Aksel litt i barnehagen,visst det er mulig da..Hadd vært godt med litt avlastning..
Skal snart begynne med kveldsmaten nå,så er det mars i seng,hehe...

Masse fine bilder gitt,artig å høre hvordan du har vokst opp..Telefonkiosken er det vel mange som har tilbragt timer i,hehe..

Kos deg videre i kveld snuppa..

Ellinor sa...

Telefonkiosk ja, der har jeg hengt mange timer...
Og tenk at vi er så gamle at vi husker å ikke engang ha hustelefon. vi måtte gå til byen til Telegrafen for å ringe til noen :)

Hilde sa...

Takk for kommentar, de er så søte sammen at jeg blir helt varm ja:-)

Så morsomt å se bilder, finnes slike telefonkiosker enda??

Bor du opppe ved tårnet du da eller, ser jo slik utfra det siste bildet? Bilde rett mot Lade ihvertfall, og jeg syns jo det er superfint der mamma bor:-)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Det är som att vara med på en stads vandring när man tittar in hos dig ;D & jag älskar det!!
Underbara bilder & NOSTALGI att se en gammal telefon kiosk! Våra barn vet vel knappt nok vad det är *fniss*

Underbara bilder som alltid.

Ja du Eva, jag hoppas snart att hon blitt emun alla bhg baskilusker, tycker det är så trist att hon skall vara pjusk :( Men det är ju inte bara hos oss det är sjukdom så jag lever på att det är samma för alla med barn som går i bhg.....

Önskar dig en härlig eftermiddag & kväll
Massa miljoner goda klemmer

Jeanette sa...

Så vittig! :) jeg har også tilbrakt maaaaaaaaaaaaaange timer i en telefonkiost ja..husker d var fryktelig spennende :)


Fortsatt fin dag!

Som mine dager er sa...

Flott mimretur fra barndommens "dal" Eva. Man blir jo vemodig av mindre. Og for ikke å snakke om alle timene man hang i telefonkiosken for å prate med venninnene. Det var tider det. Nå går vi med telefonen i lomma og kan sitte og prate der vi selv vil - når vi vil. Verden går framover.

Hvor blir det av alle årene? Da vi selv var pur unge og ubekymret. Årene fra ungene var født og fram til i dag... de har flydd avgårde. Det er på ungene man ser at tiden går, bruker jeg å si. Og at minsten kun er ett år unna myndighetsalderen gjør at jeg nesten grøsser. Bestemor snart, sier noen. Men herregud, jeg er et hav unna DEN følelsen. Nei takk - venter med det.

Kos deg med uka, Eva.

Klem fra Marit

-Mia- sa...

Så gøy at du er med i konkurransen min! Fin blogg du har! :-) Ha en fin kveld! Klem-Mia

Min Verden Hanne sa...

Takk, ja det er rart når de blir store - men også veldig hyggelig! Telefonkiosk ja, mange timer...hehe... Fikk ikke ringe hjemme når far hadde vakttelefon. Det er annerledes nå, med facebook og msn osv. Er du på facebook? Jeg er... :)

Linda sa...

Telefonkiosk ja!! Det er morsomt det! hihi..der ringte vi alle kjærestene som vi ikke kunne snakke med hjemmefra..for der var det alltid noen som hørte..var jo ikke noen trådløse telefoner da..:) Koselig å mimre..

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Artig å se bilder fra der du vokste opp.
En sånn telefonkiosk stod der hvor jeg vokste opp også, men den er fjernet for flere år siden, det ble nok tilbragt noen timer der ja, vittig å tenke på;)

Ha en fin uke videre !

Marit v sa...

Så artig med en vandring i sine barndomsminner. Fin måte å dele DINE indre bilder fra hva DU så/bet deg fast ved i din barndoms vandring .-) Tror sannelig jeg skal kopiere ditt lille "prosjekt" en dag. Da skal du få se hva erindrer fra Utleira og Stubban:-)