tirsdag 14. april 2009

Påska i Åre

Siden jeg jobbet til og med skjærtorsdag,så ble det til at vi dro til Åre langfredagen litt utpå dagen. Turen gikk kjempefint og for første gang kjørte vi i ett strekk.For ungene var fantastisk snille:)

På påskeaften,så kom påskeharen på besøk,og han fant oss i Sverige også,og han hadde lagt ut mange egg med små spor/lapper i rundt okring huset,så det var ut på egge-jakt..

Et av sporen var: Let på hjulene på bila,og det holder størsteprinsen på med her...

Og på stolpen ved døra lå det et,og han "leste" ved hjelp av mamma..

Og til slutt lå det to egg og venta på bordet utafor hytta. Øyan var store som tinntallerkner og det var masse snacks inni:) En stor opplevelse for størstemann,han måtte ha med pappa på samme turen for å vise hvor eggene lå,og alle har hørt at haren fant oss i Åre også!

Fantastisk vær på påskeaften,og denne butikken kjenner vel de fleste trøndere som har vært i Åre.Den nye vårkolleksjonen til Peak var bare så fin,kunne brukt flere 10tusner jeg,hvis jeg hadde hatt penger til det.Men nå vindusshoppa jeg bare..

De pynter så fint,med påskris og fjær over alt. Det myldra av folk i godværet på Torget og det var sommertemperaturer... Fantstisk..

Vi tilbrakte mange timer på torget lørdag,og ungene de sprang,sprang og sprang i bakken ved Bergbanen.. De stor kosa seg..  Og det ropes og synges litt mens man løper...

Hvor storebror springer først,følger lillebror etter:) Og de fikk løpe i bare gensere,for med det tempoet deres,så hadde de smelta bort.... 

Det er masse folk som tar gondolen opp og hiver seg utfor fjellet i paragliderne sine. Et fantastisk syn.. På det meste så tror jeg at jeg så 10 skjermer  i lufta på engang..

Det ser litt deilig ut å være fri som fuglen,men jeg vet ikke om jeg hadde turt...

Over alt så vi påskrisene,utafor butikkene og utafor husene til folk:) Og dette er Bergbanen,og Årebutikken,hvor dere skimter uteserveringa til Broken,Åres beste hamburger i bakgrunnen...

Sånn så det ut på isen utafor Holiday Club,det myldra av isfiskere.... At de turte begi seg utpå isen er mere enn jeg fatter,for når isen begynner å gå fra land,da nekter jeg å bevege meg utpå... Men de hadde en flott dag i sola...

Litt aking ble det tid til,og her dyttes storebror av kjelken,det var hysterisk morsomt... OG blaute,jada,for det var sørpete snø.. Så det ble bare en liten tur på fredag,men vi var ute hele lørdagen i sola:)

Da var ei herlig påske over,litt bob-bob vær,men påskeaften redda hele påska:) Da var det rett og slett fantastisk vær som vi nøt i fulle drag:) 

16 kommentarer:

Kathrine sa...

Herlig ferie på dere også:) Naboene våre var vist der i påska de og. Hadde det toppers.
Og ja, lett start på denne korte uka. Tur, litt hage og se over noen gamle ting jeg har stående her. Og så flytte på ting, eller som det også kalles - rydde ,)
Ha en fin fin tirsdag!

:))

.... sa...

for ei fin,fin påske dere har hatt da:-) Ble ikke så værst vår heller:-) får se om jeg finner tid til å oppdatere "megogmine" etter Frustrerte fruer i kveld ;-)

jess1 sa...

Så flott dere hadde det ;o)
Åre er jo en kjempeplass,og jeg er helt enig med deg ang peak butikken-der går det virkelig an å bli blakk. Kos deg hjemme denne første sommeruka,for i følge primstaven er det jo den første sommerdagen i dag,så været skal bli som i dag hele sommeren ;o)
Det skal gå veldig bra kjenner jeg ;o)

Randi sa...

Ser ikke ut som om det ikke var så verst i Åre heller. Vi hadde ikke så knallsol på Påskelørdag, men starten var fin. Men koser oss uansett mye på hytta.

Ja jeg skulle hatt 10000 for å bruke på Peak butikken. Men egentlig er det ikke verdt det...hihihi. Syns det er uforskammet dyrt. Så er det så mye annet jeg skulle hatt.
Bare man kommer seg litt hjemmefra så er det det som er viktigst.

Ha en fin vårdag.

GundaM sa...

Så ut til at alt var lagt til rette for gutta boys der ja ;0) Koselig.

Var entur på Storlia vi da, ikke så gøy å stå på nedoverski men må man så må man...Alt for ungene og da vi kom dit fant storebror fort ut at han ikke gidda stå i heisen sammen med sin gamle mor som var sååå gammeldags i klærne, den rare lua og håpløst gamle skia... Så neste gang slipper ejg kanskje bli med om ikke gubben shopper nye ski til meg da. Phu.Herligheten, det er en tid for alt ;0) HIhi

Ha en fin tirsdagskveld;)

MajorogMeg sa...

Å så flotte påskebilder, ser ut til at dere har hatt det fint. Det viktigste er at barna koser seg, da kommer resten av seg selv...
Du hadde ikke sett meg oppe i det blå heller nei..huff tytti.
Må vel snart innføre påskehare her også:) En ukjent tradisjon for meg, så jeg må finne ut hva det går ut på!
Klem fra meg:)

Anne sa...

Så flott en tur dere har hatt. ser også ut som om dere har vært litt mer heldige med være enn vi her hjemme...

Linda sa...

Det ser ut som dere har hatt en fin påski Åre ;O)
Artig meg skatte/egge jakt!
Det sies at min datter er lik meg ja.
Jeg bruker å si til henne ...bare vent noen år så blir du akkurat som meg! Ikke populært sagt...

Klem Linda

L i n d a l o v e sa...

Så gøy for ungene med jakt etter påskeegg..vi har også den tradisjonen..:o) Dere har jo hatt skikkelig fint vær i Åre da! klem fra Linda :)

Anonym sa...

Ja, Peakbutikken, den er bare så fristende! Men akk, så dyr... Får lyst til å dra til Åre tvert når jeg ser bildene her - neste vinter blir det helt sikkert, om ikke før. Kan jo harryhandle litt mens vi venter på skiføret igjen:o) Ser at ungene KOSER seg - det er helt herlig å se på! Takk for titten, Eva - nydelige bilder! Klem fra Randi**

Madame sa...

Sikke nogle dejlige billeder fra jeres påske, Eva, og I har stadig sne, som børnene kan lege i. Jeg savner Norge, når jeg den smukke natur :-)
Varme klem til dig!

☆ SessanochPrinsessan ☆ sa...

Tänka sig att påsk haren var så flink att han fann er helt i Åre *fniss* Det är så härligt att se "finner gleden" hos de små när dom letar & finner.

Åhh vad jag saknar påskrisen. När jag var nere sist for att besöka farmor fant jag så nydelige ris med ros & grå fjær & tänkte -det måste jag köpa med hem. Men så blev snuppa sjuk & ja du vet, riset hamnet i glemme boka osv.

Du, den Peak butiken är FARLIG. Jag älskar Peak kläderna. Jag har en jacka som är sakert 8 år nu, men som jag tycker är lika in & stil ren.

Tänk att jag var så heldig & vann sminke som jag bruker!! Jag var så otroligt overrasket ;D

Ha en fin kväll söta
Klem

irina /Alex sa...

Skal til åre siste helga i april på hollidayclub :)
glede meg da.

Dere er så flink til å kos dokker !
Der har jeg noe å lære...leve i nuet !!
har blitt flinkere da.

Ellers koss sår det til med dokk da ?
Sover U om natta no eller e det det samme ??

Varm klem fra mæ

Anonym sa...

Takk skal du ha for hyggelig kommentar.-Du har en nydelig blogg!

Min Verden Hanne sa...

Tålmodighet ja - haha! Jada Eva, klart jeg er tålmodig - trallala! Begynner å bli godt kjent i Åre jeg nå. Kanskje jeg skal ta meg en tur. Flotte bilder :) Ha en fin kveld. H.

Malla sa...

Så fint at påskeharen fant dere og at det ble tur til Åre for hele gjengen.

Vår påskehare jukset litt i år.... mulig vi hadde smittet han med forkjølelse og at han ikke orket så mye "styr" med å gjemme egget til Lillebror. Egget dukket i allefall bare plutselig opp på bordet til svigermor og svigerfar ;o) Vi får satse på litt mer action neste år.

Du skulle nesten tatt honorar for den fine reklamen du lager for Åre. Gjennom jobb har vi mulighet til å låne leilighet i Årebjørnen. Vi var der sommeren 2007. Tror nesten jeg må leie den igjen.

Går bra å være tilbake på jobb igjen. Har kommet meg igjennom alle mailene og hodet husker heldigvis på mer enn hva jeg fryktet. Var redd mye hadde forsvunnet i ammetåka :o)

Fortsatt god vår til deg og dine!