torsdag 31. juli 2008

Pute,hage og blomsterEllers så var jeg inne hos Marit-Som mine dager er i går og hu hadde en løper fra  LINEN,jeg har brikkene som "hører" til den løperen,og  hu nevnte den i rosa,så jeg måtte bare løpe og kjøpe en i  rosa:) Passet helt perfekt til blomster og lys-lykter... 

Her vises litt mere av den,kanskje jeg må dra og kjøpe brikkene som hører til også??? 

Rett over Linen ligger Kid på Tiller-torget og jeg tenkte å kjøpe meg en acryl-duk i hvitt eller beige,men der var det jo salg og de var utsolgte.. Størstemann forelska seg i disse putene,som var på 70% salg og kosta 30 kr. Gutta fikk en hver,og de er bare så søte synes jeg:)

Vi hadde et par av søskenbarna til min kjære med familier på grilling i går og da fikk vi denne flotte lilje-buketten av det ene paret:) Har aldri tenkt over rosa liljer jeg,men for en lekker og perfekt sommerblomst:) 

                        Close up

tirsdag 29. juli 2008

Premie,pai og bilder tatt fra et barns perspektiv

Her er det fortsatt veldig varmt... Å gå i shorts klokka 22.20 på kvelden i 20,8 grader,hører med til sjeldenhetene her i byen.... Vi er mye inne om dagene vi,for det er alt for varmt for ungene og størstemann vil ikke ut.. Han elsker å være ute,så det er rart for oss at han vil være inne. Men han er helt utslått av varmen stakkar....Premien var denne lekre hånduken og en samling oljer:)  Fargene på hånduken var som den var kjøpt med tanke på meg:) 

I dag skulle jeg få besøk av ei venninne med sin lille baby på 14 dager,og hva skulle man servere i varmen??? Hm... Joda dro på butikken,kjøpte Maizena sin paideig,som man bare tilsetter 1,25 dl vann,kjevler ut og steiker.. Fylte den med piska kremfløte som jeg blanda med 1 boks vaniljekrem.. Pynta med jordbær og bringebær  og voila sånn ble resultatet.... Enkelt og så godt...

 
Fotoapparatet lå på bordet og det klødde i småfingran,og han fikk nå lov å ta bilder,og her er resultatet....

Duken,med to telysestaker og glasset han sjøl har mala i barnehagen som jeg har telys i...

 Telysestaken som han synes er så fin,med lillebror i bakgrunnen

Vann er en viktig del i livet hans (Drikker ikke brus),og spesielt viktig nå i varmen. Passer på å ha  flasker stående over alt til ham sånn at han husker å drikke litt.


Livretten nesten det her... Mamma,kan æ få Jerry kjekse?? Og ja nå i varmen får han det,er glad for hver matbit han får i seg. Ellers er det bare kjeks i helgene:)

Regner med at alle nyter godværet like mye som meg,og livet er bare herlig... Her grilles det og vi drikker øl/vin og koser oss om kveldene:)  Livet er hærlig dere...

søndag 27. juli 2008

Å for ei strålande helg......

For ei helg.... Kan ikke beskrives med annet enn fantastisk.... Vi har vært og farta hele helga og det har bydd på fantastiske opplevelser.. I dag har vi vært i Åre,hvor gradestokken til slutt viste 33 grader celsius,py paen det er varmt.....  VI har bada i Åresjøen(det var så hektisk til mor at det ikke ble foreviget), vi tok gondolen opp og var så heldige at vi så pappa`n på sykkel rett under oss og det var stor stas:)  Men alt for varmt til å tusle rundt,så det ble en rolig dag,og plassen med deiligst temperatur var inne i gondolen.. (Gjennomtrekk)

Står oppe på kafeen og tar bilde nedover.. Og når gondolen var akkurat over masta,så kilte det i magen og var kjempegøy syntes størstemann..

Klokka 16.30 viste det 31 grader nede i dalen.. Baksiden av bygget  viste 34 grader i skyggen og biltermometeret 33... Blir varmt til meg det ja... Men det er jo ikke lov å klage da...

             Om vinteren skibakker,om sommeren blomster-eng

                  På toppen,der gondolen stopper

Jeg måtte bare flire litt,når jeg leste afterski bar,og jeg sto der og smelta bort... 

Så kommer helgens største opplevelse.. Vi var i Verrafjorden og besøkte mamma`n til min kjære og mannen.. De har hytte der og vi tok båten ut... Plutselig dukker det to niser opp ved siden av båten.. De svømte langs ripa,hoppet litt,dykka under båten og leika seg rundt oss... Det var en mektig opplevelse kan jeg love,og vi fikk foreviget opplevelsen.Vi satt og fulgte med de lenge,og det dukket opp et par til.. Ifølge han som er lokalkjent,så var det nok sild i fjorden. Og det er ihvertfall jeg takknemlig for:)  For makan til naturopplevelse er det lenge siden jeg har hatt...

                    Det er flotte dyr,og så lekne...

                          En elegant skapning glir rundt i vannet..

Her er det to som er oppe samtidig.. (Klikk på bildet og du ser det bedre)


             Hytta sin nærmeste nabo... Bebodd,men vet ikke av hvilken fugl..

Her er det fortsatt meldt godt vær fram til onsdag.. Dagene skal nytes i hagen,for der er det skygge:) Den eneste klagen eg har,er at det er et lite mareritt å få lagt minstemann,for han blir påvirka av at det er så varmt på soverommet.. Men han sover lengre om morran og det er jo ikke dumt..... (Jammen sa jeg smør,vi sovna kl 23.30 og våkna kl 07.05)

torsdag 24. juli 2008

Danmarksferie,del 2

Når man er på ferie,så blir fotoapparatet flittig brukt,tror vi tok 350-400 bilder iløpet av ferien,noen bra,noen dårlige,men de har det til felles at de er minner det er verdt å ta vare på...


Her har dere meg,med en fot i Skagerak og en fot i Kattegat.... Grenen ved Skagen

De to havene møtes..

Jeg er ikke noe båtmenneske,men denne var bare helt fanatastisk flott,og så stor...

ET lite inntrykk av alle båtene som lå til kaia i Skagen,det er snakk om mange og hvilke båter...
Det er imponerende å rulse rundt å se på...

Vier fascinerte av alle vindmøllene i Danmark,og min kjære måtte stoppe og ta bilde av dem... Han hadde en plan,men det ble ikke helt som han hadde planlagt... Men et imponerende syn alikavel synes jeg... Her er det 5 stk på rad....

Største prinsen ble ivrig Boule spiller,eller han skulle kaste kuler som han kalte det.. Han laga egne regler... Vi voksne kasta metall kulene,og når det var gjort kasta han den lille kula,med det resulatet at han bestandig vant.... Stor stas..

I Fårup hadde de gravemaskiner som ungen kunne styre selv... For en som er gravemaskin gal var det som å komme til himmelen.... Vi fikk han ikke med oss vidre,de som sto i kø,kunne ikke få hans maskin... For det var jo så mange andre som var der,så de kunne jo bare ta de andres,sånn at han kunne sitte og grave hele tida selv..... Meget ivrig som dere skjønner. Og hjelpemannen er min kjære:)

Og de hadde biler som de fra 2-5 kunne kjøre selv også,og det var stas... Han sto og venta og da kunne han fortelle pappa`n at han skulle ut og kræsje.. Han kræsja vel 1 gang og så var han veldig flink til å kjøre etter det.... Og etterpå fikk alle ungene førerkort,stas det også:)

Her er vi på ei diger trampoline,eller noe lignende... Du kunne hoppe på den,men det mest gøyale var å springe på den.Men med en 3-åring,som til å begynne med syntes det var litt skummelt,så greide ikke jeg å holde balansen... Kan trygt si at jeg underholdt de jeg kjente som så på.De sto og hylflira til meg.. Skjønner dem godt jeg:)

Dette var den største lykka,en "stor" berg og dalbane som gikk fort,og som største prinen fikk kjøre.. Han var ikke til å stoppe... 3 ganger tok han den,og tilslutt måtte vi si at parken stengte for å få han med oss hjem... Det var litt kø,men det gjorde ingenting,for han følte seg stor:)

Denne dagen var den beste i ferien for ham,han snakker om berg og dalbaner,en raftingbåten vi tok,motorsykler,fly og tog:) Og det var bra med Fårup synes jeg,at det var så masse de minste kunne være med på:) Vi var der i 8 timer vi,og kunne vært der lengre om prinsen kunne bestemt:)

onsdag 23. juli 2008

Boller og trekning av feriegaven...

I går hadde størstemann besøk av nabojenta på 4,og de ville bake boller.Det fikk de,de hjalp til med å skru på maskina og ikke minst til å smake på deigen:)  Men de bakte  ut alle bollene og det var ca 40stk,så de var flinke... Men bollene skulle ikke være runde nei,de rulla dem ut sånn at de så ut som pølsebrød... Og så stolte,jeg hadde rulla ut 2 runde,men de skulle ikke ha dem nei,for de skulle ha de lange.... Så herlige og  bollene ble så fine at:)

Litt senere på kvelden fikk jeg endelig foretatt trekninga av feriegaven:) Ble litt sent,for min kjære var utenfor Lerkendal og "tyvhørte" på Iron Maiden,og angra seg en smule for at han ikke hadde kjøpt billett... Men tilbake til trekninga... Alle navn ble skrevet opp på lapper,lagt i en bolle og så trakk min kjære vinneren....

Som ble.... Trommevirvel..... Min Verden-Hanne    Så når jeg har fått tak i adressen til Hanne så kommer det en liten pakke i posten:) 


tirsdag 22. juli 2008

Danmarksferie,del 1

Da var første del av ferien vår over..Vi har ferie nå også,men er hjemme og slapper helt og totalt av.. Ble litt slitne av turen hjem fra Danmark.. Vi kjørte hele veien fra Larvik på søndag natt til mandag,med masse kø,(E-18,hor noen smarte sjeler på ett eller annet kontor har funnet ut at å fikse veien,det gjør vi midt i fellesferien.... Vi brukte 50 min på 1,1 mil...) Men hjem kom vi og late har vi vært etter det...

Et par fantastiske bilder av stutsen,som min kjære tok... Det øverste er bare WOW,synes jeg.


Hva er det med surikattene som fascinerer slik??? Er det at de bestandig er på vakt,at de er livlige og lekne,eller er det Timon fra Løvenes konge som har gjort at jeg er blitt oppmerksom på dem? Fascinerende dyr synes jeg da,og hvem kan motstå denne lille krabaten?

Disse fyrene er på vakt,er det en fiende i nærheten???


Her er Oscar,en sjøløve på over 300kg,men som var overaskende lett og smidig....

En bitte liten,sjimpanse unge,som leker i tauene... Man ble stående lenge og se på hvor elegant han/hun beveget seg..

Sjefs organgutangen.... Han var enorm....

En organgutang-mamma koser med sin bitte lille baby:) Se hvordan morskjærligheten lyser ut av henne....

Vi kommer til å dra tilbake til Danmark på ferie,men ikke til Hou... Huset var fint og det var sentralt hvis man hadde bil og kunne dra rundt... Men hadde man lyst til å spasere rundt på etttermiddags-kveldstid så var det ikke mye å se.... Neste gang turen går til Danmark så går turen nærmere Legoland,og da Maria,kan vi ta den kaffen som vi ikke fikk tatt denne gangen,pga av lang avstand:) Hadde en liten kaffeavtale med Maria-Frøken Fryd,men det ble litt langt å kjøre denne gangen med små barn....

mandag 21. juli 2008

Tävling hos Sessan och Prinsessan

Sessan och Prinsessan har hatt 60000 besøk på bloggen sin og det feirer hun med å ha en tävling:) Der kan du vinne flotte premier fra TINKAFU.En mygnetting i enten blå eller rosa og en koppholder:) Så har du lyst,klikk deg inn og delta:)           
Min egen trekning foretar jeg i kveld:) Litt sliten og klar etter en laaang kjøretur igår/natt... 
Vi har hatt en flott ferie i Danmark,men vært litt uheldig med været.Ikke en bikinidag,men pytt sann vi har kosa oss og det er det viktigste:) Ungene er fornøyde og da er vi veldig fornøyde:)

Trekninga er utsatt til imorra:) 

onsdag 9. juli 2008

Ferie og nesten juleaften...

I dag er dagen før dagen.... Imorra reiser vi på ferie. Og turen går til Hou,Danmark,og gjett om vi gleder oss både store og små:) Vi reiser med hele familien min,og det gjør jo ferien enda mer spesiell...

         Adiron-deck stolen kjøpt på JUla til den nette sum av 249 kr

Dette armbåndet fikk jeg i gave av dattra til ei venninne ifjor... Og så gikk det i stykker tidligere i sommer,og nå har hu repart det:) Fikk perlene igår og leverte det på døra idag:) OG bra er det,for jeg synes at det er så fint...

Gaver fra Usa... Gutten har fått med seg at jeg elsker koke-bøker og at jeg liker å bake,så da hadde han funnet disse på egenhånd.. Og de er bare så lekre,gleder meg til å ta en nærmere titt i de:) 

Gutta fikk likedanne badeshortser og solbeskyttelses-topp/genser... Så tøffe da

Til 3-åringen jakke,t-shorte og shorts fra Timberland

Han fikk også Quicksilver t-shorte og Levis shorts

Minsten han fikk seg disse kule Airwalk-skoene

Og sin første Quicksilver t-skjorte.

Jeg blir helt matt når jeg hører prisen på klær i Usa,han på 16 har kjøpt seg så mye Quicksilver,Volcom,Nike sko og andre merker jeg ikke har hørt om en gang,til en slikk og inenting.. Han hadde blitt prisblind,når ting kosta over 30-40 dollar så var det knaill dyrt,og da er det jo  maks 200 kr for ting som koster over 1000 her.... 

Så i rein ferieånd,så skal jeg trekke en ferie-gave blant kommentarene her når jeg kommer hjem....  
Jeg ønsker alle en riktig god sommerferie eller rett og slett bare nyt sommeren:) Klem til alle fra Eva