torsdag 11. juni 2009

Kake-oppskrifter

Bildene blir en reprise fra i går,men under kommer oppkriftene på de. Fant dem i Maison Mat og Vin sitt mai/juni nr 2009,under tittlen Grand Finale..

DSC_0018.JPG

Konfektkake med karamell

Nøttebunn:

5 eggehviter

200 g sukker

100g hver av pistajsenøtter,hasselnøtter og valnøtter,grovhakket,tilsammen 300 g

Eggehvitene piskes stive,og tilsett sukker litt etter litt. Vend så inn de grovhakkede nøttene.

Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm form ,og fylli røra.Steikes ved 150 grader midt i ovnen i 1 time. (min marengs ble litt blaut etter en time,så den kunne godt stått litt lengre.Men det er bare å prøve seg fram)

Karamell

100 g sukker

1 dl vann

100g sjokolade 70%

20 smørbukk-karameller

5 eggeplommer

2-3 ss cognac(kan utelates)

3 dl fløte stivpisket og ca 20 g tørkede eller 100 g friske bringebær.

Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst,og smelt sjokolade og karameller i laken. (TIPS:Smelt karamellene før du har i sjokoladen,for de var litt vanskelige å få smelta,og da har det ikke noe å si om du må koke opp vannet igjen). Avkjøl litt og ha i eggeplommene .Smak til med cocgnac. Åpne formen ,hvelv den og hvelv kaka over på et serveringsfat.Sett tilbake ringen i forma og ha over den varme sjokolade sausen over og sett kaldt...

Dette kan med fordel gjøres et par dager før,for den blir bedre av å stå.. (settes kjølig med plast over)Kan også fryses.

Rett før servering,ha på piska krem og pynt med bringebær... Den ble en stor suksess hos oss ihvertfall...

DSC_0015.JPG

Florentinsk ostekake

Kakebunn

180g grove kjeks

1ss brunt sukker

1ss kanel

80 g smelta smør.

Blandes i en hurtigmikser og kjøres til en jevn masse. Klem den ut i en 24 cm form.

Krem

400g kremost

300g cottage cheese

5 egg

30g kakao

1 ts vaniljesukker

250g sukker

3ss sterk kaffe

2 ts malt kanel

Dette kjøres i hurtig mikseren til det er godt blandet og uten klumper.Helles forsiktig over kaka

Steikes på 170 grader i ca 1 time eller til kaka så vidt er fast.

Mens den steiker så lager du:

Glasuren

2 1/2 dl seterømme eller creme fraiche

125 g melis

dette blander og haes over og steikers med i ca 10-15 min

Avkjøl kaka helt og ha over

50g revet sjokolade

2 ts kanel

2 ts kakao

I bladet står det et tips om gullstøv som kan kjøpes i utenlandske nettbutikker som selger kakepynt.

Velbekomme

7 kommentarer:

Villa Kos og Kaos sa...

Tusen takk for deilige oppskrifter!
Det er så kjekt med slike som noen har prøvd ut!!!
Skal virkelig teste den første på sommerfesten vi skal ha til st.hans!
Ha en fortryllende dag!
Klem G-C

Anonym sa...

Umm, dette ser alldeles jummi ut - takk for opsskriftene, kommer til å prøve iallefall en av dem! Fin dag videre til deg! Klem Randi**

Malla sa...

Gratulerer med vel overstått!

Så kjekt at du deler oppskriftene med oss. Her i huset er det 4 bursdager i løpet av 1 måned og 1 dag! Mulig de blir slått sammen til en stor sommerfest. Er ikke helt i "planlegge-bursdag modus" ennå, men det hjelper på med slike fristelser som du viser frem. Konfirmasjonen til Junior sitter litt i kroppen ennå ;o)

Ønsker deg og dine en riktig god helg!

Tante Mimmi sa...

mmm! No går skrivaren varm her! Den karamell-saken! Mmmm!
Godt eg snart her bursdag eg og;)
(snart og snart..)
God helg!

Anne sa...

Blir det noe til overs = rop!!!!

Anne sa...

Å trøstes min, glemte joå gi deg en alderles stor varm og god bursdagsklem jo!!!! Synger sang så det jomer her nå.. inn gjennom mange tuneller :-) hører du det??

Melusine sa...

Ser lekkert ut, moro med nye oppskrifter - av og til tar jeg meg tid til å surfe etter nye som jeg skriver ut og setter inn i en perm, så takk for disse fristende kakeoppskriftene :)