tirsdag 2. desember 2008

Min favoritt julesang.....

Nå når desember har kommet,er det noen ting jeg tillater meg.. Det er å høre på julesangene og Dahl´s Julebrus...

Og min absolutte favoritt av juelsangene er O HELGA NATT. Og den versjonen som ligger her er den som jeg liker nest best.
Den som jeg synes synger den aller ,aller best,er Tore Johansen.. Nå kjent fra To
tenorer og en te,men for alle ikke trøndere er det Tore som er
Gjertrud i The Julekalender. Jeg fant ikke noen versjon med ham på You Tube,så da måtte det bli Jussi..
Men lykka i livet var stor igås da jeg fikk en telefon fra mamma,som vrengte opp lyden på stereo´n og de hadde kjøpt Adressa sin
Jule cd,og der var O HELGA NATT i konsertversjon med Tore Johansen.. Jeg har sittet med Tårer i øynene foran stereo´n i dag jeg,og nytt
min favoritt sang i min favoritt versjon..
Men her er Jussi,og det er jo slettes ikke noen dårlig erstatter...

20 kommentarer:

Som Mine Dager Er, sa...

Hei hei

Jeg er så hjertens enig med deg: O helga natt er julens vakreste sang. Jussi synger den underbart, men det fins så mange andre dyktige sangere også som har sin versjon av denne sangen.

Det jeg derimot IKKE liker ved en julesang, er de som joiker seg gjennom sangene a-la Mariah Carey. Det ødelegger sangen jo! Nei, takke seg til de enkle og rene.

KOs deg med adventstiden snuppa. Vi høres igjen. Klem fra

Marit

Malla sa...

Melder meg på i klubben som liker O helga natt jeg også.

Her i huset har vi to versjoner, den ene med Tommy Körberg og den andre med Oslo Gospel Choir. Fine begge to.

I morgen blir det julemusikk og korthobby hele dagen her i huset. Må gjøre unna litt "seriøs" musikk før ungdommene kommer hjem fra skolen. Ikke alltid at mors musikksmak slår ann.

Vet du om Narvesen selger Adressa sin Jule CD?

Anemone sa...

Veldig enig!!
Dette er sangen ja!!

...we love...

Jeanette sa...

Vakkert! :o)

Anonym sa...

Å ja, denne er utrolig vakker. Gåsehud og tårer i øyekroken hører med når jeg hører denne:) Jeg liker en del Prøysen også, jeg - i jula. "En skulle vøri 4 år i romjul'n", f.eks - den er SÅ koselig! Og så hører jeg masse på Oslo Gospel Choir i disse førjulstider. Det hører liksom med. Håper du har en fin dag der nede på Persaunet, min venn:) Klemmer**

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Favorit sang nummer 1 ;)

Usch stackars oss som har barn som vill riva sönder våra hjärtan om dagen..... Jag tycker det är grusomt med dessa gråt leveringarna!
Idag när vi gick mot bhg & skulle vara med i Kyrkan började hon på vägen dit -Ikke gå till bhg & leka med barnen... & hon messar iväg. Så säger jag att joda det skall vi, men IDAG skall mamma vara med & då var det juppi jippi & så när vi närmade oss satt hon igång med att hon skall bäras.... Maj gadd alltså.

Nu får vi se hur det funkar i morgon, för då skall jag aldeles ikke vara kvar *blä*

Hur gick det efter sista behandling av lille gutt?

Miljoner klemmer & massa lycka till i konken ;)

KLEMMER

matte sa...

Den är fin. Jag tänker alltid på min mamma när jag hör den. Det var hennes älsklingssång, mest gillade hon den med Håkan Hagegård.
Till helgen ska vi lyssna till Händels Messias, ingen dålig musik det heller :)
Ha de!
Kram

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Javisst måste du gå i kyrkan & ta han med på julafton, det är ju så koseligt!!

Jag gissar att det är detsamma med snuppa här at gråten är över på no time.... Så det är vel vi som har det värst tänker jag!!

Flott att du fått tag i homeopat medisin & nu säger vi tvi tvi för att det hjälper!! Jag hade önskat jag satt på oppskriften som gav han ro jag ♥

Önskar er en toppen kväll!!

STOR KRAM

Anne sa...

Utrolig vakker sang:) Jeg har også den som min julesangfavoritt. Også er det en sang til jeg får gåshud av... Det er overhode ikke noe julesang, men den heter Gaberiellas sang, jeg har hørt den i mange settinger, men når den er i filmen Så som i himmelen, som er en av mine favorittfilmer, ja da... Kjenner jeg får gåshud bare av tanken på den filmen/sangen... :) Anne

Cathrine sa...

Enig med deg der :-)
Nytt julekjøkken hadde vært noe det :-)

Prøvde å ta julebildet av barna i dag,men det er jaggu meg ikke lett,når den ene sitter så gjør den andre mye rart enn å sitte...
Uff uff hvordan skal dette julebildet bil :-)

Ha en fortsatt fin kveld lille venn...

Klem Cathrine

Solveig sa...

Hei hei:)
Ja denne sangen er nydelig!!
Er mange som synger den fint,men er helt enig med deg:)

Jeg liker veldig godt den engelske varianten å jeg da:)

Hehe,nei jeg har ingen barn som roter hos meg! Er egentlig alltid ryddig her.. Så det forandrer seg nokk den dagen det blir barn rundt meg;) Passet tante barnet mitt da hun bare var 2 mnd i 2 netter fordi foreldrene skulle bort.
Syns ikke jeg hadde tid til noe annet enn jenta, enda hun sov å var rolig.. Hehe!

Håper du har det fint i adventstiden:)

Min verden sa...

Ja! - men Dahl julebrus... det er vel ikke noe godt. Må være grumsete fra Trio - ikke sant? ;) TAkk for alle hilsninger. Jeg har problemer med å ta igjen alt, men jeg tror jeg skal ta det fra her og ikke forsøke å ta igjen alt som var. I dag er i dag - i morgen er i morgen. Hehe, joda - det går i Blåfjell her også, selv om godungen er 12 år. Det gikk jo når hun var ganske liten og det er fortsatt koselig. For oss også. Kos deg videre i juleforberedelser. I morgen begynner balletten igjen, så da blir det ny kunstpause for meg. Snakkes. Klem

Lemi sa...

takk for d! ;)

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Helt enig !1
Oh holy night er min absolutt favoritt julesang og alle må være stille hvis den plutselig kommer på tv eller på radioen i bilen...;)
min mor spilte den da vi var liten ,men da var det Mahalia jackson som sang den, så jeg er vant til hennes stemme...Men julestemning gir den hvertfall.
Jeg er helt ekstrem på julesanger, og begynner å spille de leeenge før jul :)

Ha en flott uke videre :o)

Anonym sa...

Nydelig! Jeg gikk i ten sing et lite år i min ungdom, da spilte vi inn denne sangen på kassett som vi solgte. Må nevnes at det var pur unge Sissel Kyrkjebø som var vokalist, jeg kan garantert ikke høres, og godt er det.:)Anita

GundaM sa...

vakkert og stemningfullt Eva.

Er på en liten bloggingsrunde, har vært lite av det i det siste. travelt med både det ene og andre og snart er det jul! Huttitu ;)

Klemz

Hilde sa...

Syns også det er koselig i kirken på julaften, vi har gjort det når vi har hatt muligheten. Bor du på Lade, siden dere tilhører Lade kirke? Når vi kommer kjørende sørfra og ser kirka, da er vi kommet fram til mormor:-)

cloudberrie sa...

Ja den är vacker! Det finns så många fina julsånger. Sissel är en av mina favoriter på att sjunda vackra julsånger.

Kramis från Eva

Cathrine sa...

Ha en riktig fin god helg dag:-)
Og en riktig fin helg ellers..

Klem cathrine

Alex sa...

God helg kjære Evamora !!!

Stor klem