tirsdag 9. september 2008

Njerka Samelager

Her har jeg begynt på jobb igjen,og det er en todelt opplevelse. Godt å treffe kundene mine igjen,og forferdelig å være borte fra guttene mine...Tøffere å komme tilbake i jobb denne gangen enn forrige synes jeg... Men må man,så må man.
Så i dag blir det litt ferieminner... En gammel tre-kåte som nå blir brukt til ly for reinsdyra... I gamle dager så bodde de i denne,for leiren står der året rundt..

Inne i ei anna kåte,hvor de koker kaffe,lager mat og er sosiale. Og alle har sin plass rundt bålet,alt etter rangen de har i familien..

Nærkontakt med et reinsdyr,ca halvmeteren fra... Ganske spesielt det også,men ikke like spesielt som å nusse en elg:)

Dette er typen telt de har med seg når de flytter reinen... 

Og største prinsen fikk lov å kaste lasso og det var stor stas.. Han traff nesten,og gliste fælt da:)

12 kommentarer:

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Så da har arbeidshverdagen innhentet deg også. Husker selv hvor ille det var, med alle de ambivalente følelsene: "tenk å forlate ungene sine, godt å komme seg litt bort og ut blant folk"

Du får gjøre det beste ut av det. Det normaliserer seg heldigvis etter hvert, hvis det er en trøst.

Morsomme opplevelser du har hatt i Sverige. Tenk at samene har levd slik. Jeg ville ikke klart å leve i små telt.

Klem til deg.

Cathrine sa...

Heisann!
Flott med litt info om andre kulturer... Har noe til deg på bloggen min:-)
Ha en fortsatt fin arbeidsuke,dette vil gå seg til vennen...
KLem

Min verden sa...

Jeg har tenkt på deg denne uken, tilbake i jobb igjen. Selv om det er mange år siden for meg husker jeg at det var en stor overgang. Jeg tror vi mødrene har det verre enn ungene. Hva tror du? Håper du har det fint på jobben og får sett mye film og kost deg litt med den iallefall. Bildene fra ferien var flott - men jeg synes Humlen og Heben var helt utrolig flotte! Kjempefine rett og slett. Ikke slit deg ut med jobb og to små barn. Fort gjort å gå på en smell med alt som skal gjøres. Stor klem Hanne

matte sa...

vilka härliga bilder! jag får nästan hemlängtan:).. har min pappa och systrar i norr.
ha det bra på jobbet!
kram matte

Anemone sa...

Hvem husker ikke den slitsomme tiden der du!! Tidspresset, og følelsen av å aldri strekke helt til, puh... blandede følelser, du har så rett, for jammen kan det være litt godt å bare være seg selv igjen også, voksenkontakt har vi vel alle god bruk for.

Samekulturen ja, den vet ikke jeg mye om heller egentlig. Sitter faktisk her å tenker på at dette var det lite snakk om på skolen også i grunn, i lærebøker osv...
Kanskje derfor en blir så skeptisk og får sånn fremmed følelse når andre kulturer nærmer seg oss?? Sannelig om jeg vet...

Samekurs, Eva!!!! det kan vi melde oss på i vinter, når det er mørkt og trist ute.

Sami ædnan, e lå le lå ...

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Nämen så konstigt!

Jag la da virkelig in en lång kommentar här i går, en avhandling *fniss*
Har den inte blitt lagret före jag klicket mig avgårde då mon tro?

Jag skrev i allafall om att jag skulle önska vi hade såna härliga turer till Åre vi också! Det är ju så mye att se & finna på, massa kultur ;)

& du har virkelig fått teken på Elg & rensdyr *big time lol*

Ger dig en stor stor kram via nett för att du är den du är & skriver alla fina ord som gör många av mina dagar nu som det är tungt & trist i hjärta & själ. Du är en ÄKTA cyber ängel min vän!

STOR KLEM

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Så nu blev den i allafall lagrad!!!

Klemmer igen♥

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Hi hi

Natti natti tillbaka♡

liven sa...

Ja det er nok litt av en overgang for deg!!
Så koselige bilder!!

Award til deg på siden min:O)

Anonym sa...

Sånt er morsomt å lese om, for jeg er veldig glad i å høre/lese om andre kulturer og deres historier. Tror sannelig jeg må dit en tur også, gitt. Vi har hytte i Meråker og det går fint an å ta en dagstur til Åre derfra. Hjemmefra også, for den saks skyld - har jo gjort det mange ganger:) Bra du forteller alt jeg ikke vet om Åre, så har jeg noe å se frem til! Så har du blitt utearbeidende igjen. Jobber du full tid? Vet akkurat hva du mener med de følelsene du har nå - kjenner meg så godt igjen. Men, om noen år kan de ikke få mora fort nok ut av døra - da er det ikke noe skriking og styr når mamma'n drar, nei. Og det er jo bunn og grunn bare bra:) Du må kose deg med resten av denne dagen og i morra er det helg! Klemmer**

Cathrine sa...

Heisann!!
Vi hadde det kjempekjekt på jentetur,skulle ikke shoppe så mye men jaggumeg ble det nå litt,hehe..
Vi hadde en korselig tur uten mann og barn :-) du veit jo hvordan de mennene er når det gjelder shopping. Hånden begynner å bli litt bedre har hatt noen behandlinger og akkupunktur på den.
Været er herlig for tiden,har hatt en fin sommer og høst så langt.
Hvordan går det på jobben da?

Klem

Mindi sa...

Jätte fina kort!
Som alltid i din fina blogg. :)

Kramis
M I N D I