tirsdag 12. august 2008

Åre Glashytta

                                  

Jeg har aldri sett glass bli lagd før... Så vi dro til Åre Glashytta en dag,for å se om vi var så heldige at vi fikk se noe ble lagd... Og det gjorde vi... Hun som var på jobb,hun lagde et par brevpresser formet som fjell.... Min største prins ble fascinert,og ville svært gjerne ha med seg 
det damen lagde hjem.. Og det fikk han,bare at vi måtte tilbake dagen etter og hente dem... (hun lagde to,og da måtte vi ha begge to) .. Da var de to på jobb og blåste og lagde et fat,som jeg trodde var en vase i begynnelsen,så feil kan man ta.
Her er ihvertfall bildene av da vårt Fjell ble lagd:)  Det blir ingen kommentarer lar bildene tale for seg selv...

        Her hentes glasset ut. Ovnen har en temperatur på 1120 grader

Her er det ferdige resultatet,lekkert og så spesielt siden vi var tilstede da det ble lagd:) 
Det var fascinerende å følge med på prosessen,se hvordan de lager noen av produktene sine.Har dere muligheten,så  dra til Duved Stasjon og sjekk ut hva damene lager.Veldig mye lekkert synes jeg... Ligger en link på logoen på toppen,trykk inn og les litt mere om de kreative damene:)

9 kommentarer:

Min verden sa...

Nei, det har vært stille på den fronten :) Det er så hyggelig å høre fra deg Eva! Jeg har fått ny jobb siden sist, men foreløpig bare muntlig... Det er gøy! Skikkelig gøy! Litt hemmelig ennå - så jeg burde ikke skrive det, men bare til deg er vel greit ;) Ha en fin kveld. Snakkes. hanne

Tante Mimmi sa...

Å, eg har alltid vore så betatt av dette! Ein gang tenkte eg at dette skulle eg lære meg ..men so langt er eg ikkje komen. Men noko skal eg gjere når eg vert pensjonist;)
Nydlege bileter!

Anonym sa...

Takk for tipset - ikke umulig man drar dit en gang, er jo ikke SÅ langt unna:) Flott resultat ble det, også! Klemmer**

MAVO sa...

Oi så artig! Dette skal jeg ta med ungene på en dag ja. De har jo spurt om hvordan glass blir til:-) Og så artig at prinsen fikk ha med seg hjem. Stor stas og så FINE minner! Artig det med elgen også. Suss og nuss til skogens konge. Smask.
Har du ledig en formiddag denne uka?Møtes med ungene? klem

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Så mye gøy du har opplevd i det siste Eva. Glassblåsingens kunst er fascinerende å se på, men i tillegg å kunne nusse på en elg!! Det innlegget var helt knall altså. Jeg ble så ivrig, for hit har jeg også lyst til å ta med de tre små kidsa til Handyman. Det er som du sier litt skrekkblandet fryd for de små, men tenk å kunne fortelle etterpå at man har sett og tatt på ÆLGEN!

Jeg har mine foreldre på Meråker og da er det ikke så langt videre til Åre i Sverige. Meråker blir da et naturlig stop til å ta en kopp kaffe og kose vårs før vi reiser videre. Unger er som kjent ikke all verdens tålmodige i bil ;-)

Enig med deg at vi skal være glad det ikke regner. Det er oppholdsvær og de små dryppene som kommer, tåler jeg så inderlig vel. Men "utelivet" har fått et mer kjølig drag nå ja. Hulk ... jeg hadde jo akkurat starta sesongen jo!

Sitter på jobb, men det er rolig i perioder og da tillater jeg meg en bloggkommentar eller tre ;-) Men ikke si det til noen!

Klem fra Marit

liven sa...

så artig.......dette var nok spennende å se for både barn og voksne..............

Ha en fin kveld:O)

Ellas Inspiration sa...

Välkommen tillbaks! Visst är det häftigt att se och så varmt de får arbeta.

Kram Karin

Cathrine sa...

God kveld i stuen!!
Regner med det skal bli godt å få ei aleinehelg uten barn. Æ synest personlig det e godt innimellom. Aksel slutta med puppen 6 mnd,for da orka æ ik å stå opp om natta lenger.Og da gidda han heller ikke å ta den meir :-)Bestemt liten kar:)Mandagen bestilte vi oss tur til Riga,reisen skjer i slutten av oktober. Velferdstur gjennom jobben til min kjære mann. Vi må bare betale en liten slump. Ha en fortsatt fin kveld!!!:-)

borghild sa...

Så stilig! Jeg har alltid vært facsinert av glassblåsing, men det er jo liksom ikke noe en kan begynne med sånn helt på egenhånd!:-) Iallfall er det kult å ha noe som en har 'vært med på å lage';-) Klem B:-)