torsdag 30. april 2009

Til min kjære

Kjære kjæresten min,denne er til deg,LOVELU..






Må bare få si at jeg elsker denne sangen,og tenk at det er er nordmann som har skrevet den,Rolf Løvland... Kjenner jeg får frysninger,gåshud og tårer i øynene

av sangen jeg:) Og jeg synes at Josh Groban er den som synger den aller,aller best:)

onsdag 29. april 2009

En helt vanlig onsdag

Her går dagene unna,og minsten har vært syk.. Diare,sovet dårlig,sliten og slapp... Og det har preget oss andre også,for å si det sånn,overskuddet er helt borte... Dagene har dreid seg om å være på jobb og være sammen med ungene...Og konke helt ut på sofa´n for det er helt umulig å komme seg i seng før kl 23. Og minsten har våkna hvert halv time... Men nå er han mye bedre og sov litt bedre inatt.


DSC_0042.JPG

Store barn,små gleder...

DSC_0074.JPG

Denne blomstret så fint,helt til noen små barnehender kom og tok den og ga den til momo og mofis:)

DSC_0079.JPG

Dette er den eneste krokusen på plena i år,hvor er alle blitt av:)

Her skinner sola og jeg kjenner at det hjelper på form og humør:) En riktig god onsdag til dere:)KLem Eva

mandag 27. april 2009

Innbruddsforsøk på huset vårt...

Fredag morgen så så jeg at en av hagestolene våre sto foran spisestue vinduet,og tenkte at javel nå har nå min kjære og ungene hatt det artig i går og kikka inn. Men da jeg ringte ham,så var svaret,nei,det hadde de ikke.. Og da forsto jeg at noen hadde vært bak i hagen vår og henta en stol og kikka inn. Og det syntes jeg nå var ganske så ekkelt. Leverte ungene i barnehagen,og da jeg kom hjem så så jeg naboen gikk og kikka rundt seg.

Så jeg nevnte nå til han at noen hadde vært og kikka inn til oss,og han kunne fortelle at hos dem hadde de kommet seg inn.. Igjennom et badevindu som er 40*40 cm over 2m oppe på veggen som alle kan se fra gata! Åpna vinduet med et brekkjern!

De hadde vært bak i hagen og henta en stige klatra inn.. Tatt penger,pass,lommebøker,mobiltelefoner og ei skinn-jakke.. Ikke noe hærverk,og stigen var kasta bak i hagen igjen...

Når jeg snakka med min kjære igjen,så sa han,sjekk om de har brukt brekkjern på vinduet vårt også,og joda... Der var det merker etter et brekkjern/stor skrujern.. Jeg åpna ikke vinduet,men da det ble gjort så hadde brekket gjort at de hadde ødelagt karmen inne i vinduet også!!!

For å si det sånn,vi er vel ikke mest redd,men sinte.. Men det er ganske så ekkelt å tenke på at jeg bruker å gå ned om natta,og der kunne jeg sett rett inn i et ansikt som var på vei inn i huset vårt!!! Da vet man ikke hva som kunne skjedd med seg selv,for er de gærne nok til å gå inn til noen som er hjemme,er de gærne nok til å kunne skade en også!


DSC_0010.JPG

Her vises skaden på utsida....


DSC_0005.JPG

Sånn ble det inni....

DSC_0008.JPG

Må si at jeg blir jævlig irritert,over at noen skal dra rundt i nabolaget og gjøre oss utrygge... Men vi skal ikke la oss skremme!Da det ble anmeldt,så sa politiet at det har vært mye rart i nabolaget vårt og at de skulle se hva de kunne gjøre. Vi håper at det betyr mere patruljering og at de intensiverer jakten på skurkene... Sånn at nabolaget blir den idyllen vi er vante til..

søndag 26. april 2009

Mandagstema-Kreativ

Dagens mandagstama er Kreativt,og det kan jo tolkes på så mange måter.  

Første bildet er av en kreativ stund ungene hadde med maling:) Og alle malerinene henger vi på en snor på kjøkkenet,og skal vi bort eller noen har bursdag,og vi trenger et kort,så bruker vi malingene:) Og det er gøy å kunne gi bort ungene sine kreative malerier:) 

Mitt andre bilde denne uka er fra en tur jeg hadde på gamle stier i januar:)  Og det er jo ikke noen som har slengt ifra seg plastikken oppi treet,men på bilde ble resultatet ganske så  kreativt.. Ser ut som et lite kunstverk. 
MEN,jeg oppfordrer ikke noen til å forsøple..

For flere bidrag til dagen tema Kreativt,så klikker du her

fredag 24. april 2009

H for..


Her kan du lese alt om 
I september i fjor høst så var det åpen dag på Brannstasjon øst her i byen,og vi dro nå avgårde. Og det var Heftig å fa sett hva små ting man ofte tror er rett,kan gjøre for at brannen eskalerer..

Her er den forsøkt slukket med vann,og det er som man vet slettes ikke smart..  Skulle illustrere en kjøkkenbrann.Da utvikler brannen seg. Slukk heller med et teppe/grytelokk,og virker ikke det bruk et brannslukkingsapparat.. 

Og har du Gass-grill eller gass-komfyr så pass på,for dette kan hende hvis gassflaska di havner opp/ned.. Det blir mye større brann.
For flere H innlegg så går du inn til Petunia

torsdag 23. april 2009

Barnesykkel

Her i gården er det sykling som er det store nå lenge det er bart.. Og i fjor så hadde vi 2 hjuls-sykkel med støttehjul,og det ble som en 4-hjulssykkel.. For han lærte ikke å holde balansen,men lå over i svingene.. Og vi spekulerte fælt på hvordan vi skulle få han til å slutte med det..


DSC_0041.JPGVerdens kuleste Downhillsykkel ifølge eieren selv:)

Og løsningen ser dere her,vi fant en sykkel uten pedaler. Og det som er det geniale med den,er at de bruker føttene som støttehjul og pedaler.. Førstegangen han satt på den,så reiv han omtrent ned hele butikken og nå,så har han balanse som en gud og kjører ned bakker og er stødig som fjell. SÅ nå må vi vel prøve vanlig 2 hjuling snart...

DSC_0045.JPGVi kjøpte sykklen på Åre Eventysrbutikk,og betalte 1300 svenske kroner for den. Har ikke sett denne typen i Norge,men vet at ToysRus har hatt en versjon i tre... OG jeg tror at det blir mer og mer anerkjent med slike sykler ,for støttehjul er nå hærk. De lærer ungene å bli avhengige av dem i svingene,og så får de ikke den balansen de trenger for å sykle uten...


DSC_0046.JPGSå det er som en helt vanlig sykkel,bare uten bremser og pedaler..

Minstemann skal rett på denne sykkelen,ingen støttehjul på ham...

Har ikke funnet ut hvor de selger denne sorten i Norge,men hvis man tar kontakt med noen som selger sykler,så kan de sikkert hjelpe.




onsdag 22. april 2009

Testing av Ectobloggsystem for Mac

For oss som har Mac fungerer det ikke med WIndows live Writer,og jeg sende en forspørsel til min gode venn K. som har kjempepeiling på Mac om det fantes et system som ligna på WLW,og det gjorde det.. Det heter Ecto og kan lastes ned her .. Og etter litt plundring så tror jeg at jeg har skjønt litt nå:)


DSC_0059.JPGGGikk kjapt å laste over bildene,og så får jeg se hvordan det blir etterpå,for det er litt å gjøre seg kjent med:) Bildene er fra mellom Leirfossene.


DSC_0069.JPGBlir spennde å se hvordan det blir på bloggen:)

tirsdag 21. april 2009

Cradle of love..

I morrest fikk jeg så lyst til å høre Billy Idol,og satte meg på Youtube og kosa meg med mange av hans klassikere.
Det var Rebel yell,Hot in the City,Sweet sixteen,Flesh for fantasy,Money,money... Vet ikke hva det er med sangene hans,men de har en så perfekt beat til å gjøre ting til:) Det er så utrolig energisk.. Skikjøring,gåturer,husarbeid går som en lek...

Og en liten inrømmelse,han var noe av det mest sexy jeg visste om på 80-tallet…Når han trakk på overleppa,oh my god...



Ha en riktig flott tirsdag:) Klem Eva

mandag 20. april 2009

På tur i det nydelige været....

I dag tok jeg turen mellom Øvreog Nedre Leirfoss,for jeg hadde hørt at det var Beverdammer der. Og det fenomenet har jeg aldri sett. Men med min flaks så lå de på andre siden av elva,enn der bilveien gikk. Så jeg må vel få med meg min kjære som vet hvordan jeg skal komme meg dit:) Men en flott tur hadde jeg alikavel.

Det ble mye kikking på trær,for å se om beveren hadde vært der,og da blir det så man oppdager mange andre flotte detaljer på dem også:)


Her har beveren vært på ferde og de skarpe tennene får hugd ned store trær.....


Det er noe fascinerende med de gamle høyspent ledningene:)


Folk kvitter seg nå med det meste i veikanten også!!!!!! Her var det bare å ta seg en hvil.....


Og stoppa på Nedre Leirfoss for å se om det var noen ender der,og da traff jeg denne kjekke karen som satt og pussa sine fjær...

søndag 19. april 2009

Mandagstema-hverdagsluksus

Denne ukas mandagstema er Hverdagsluksus.. OG da jeg spurte Tore om hva hverdagsluksus er,sa han:ta bilde av mæ da! Og da slo det meg,hverdagsluksus er å få tilbringe tid med guttan mine:)
Her er vi i  bryllup til noen av våre bestevenner i august 2005:)  (sjelden på bilder samtidig vi sjø)

Og her er jeg med mine to gull:) I påska,etter at påskeharen har vært på besøk:) 
Vi kosa oss masse sammen og det er hverdagsluksus,å nyte tiden man har til det fulle:) Disse tre gutta her er livet mitt:) Love you all...

For flere bidrag til Hverdagsluksus så trykker du her

Lørdags-aktiviteter

I går tok vi føtter,sykkel,skateboard og vogn i bruk og dro på tur til Strindheim skole..

                        Her er den nye måten å trille vogn på:) 

                 Alle tre gutta´n mine ,enten på to eller 4 hjul...

 Som dåkker ser så er det like gøy til eldstemann som til småttisene:) Eller her var faktisk pappa´n ivrigst:) 

Uiiiii,kor det går:) Han har en sykkel uten pedaler og det er det mest geniale som finnes. Støttehjul er nå herk,men her har han lært seg å holde balansen. Og er veldig flink på det,så kjøp heller en sånn sykkel enn en med støttehjul.

Minsten debuterte på skateboard,i sittende stilling med pappa´n løpende rett ved siden av.. Og det var kjempegøy:) 

I dag har vi vært utafor,i hagen og på fortauet og sykla sammen naboungan.. Stor stas:) 
Æ har gått inn delvis fordi at det er iskaldt ute,og så ska æ på jobb no! Men guttan er ute,minsten sover og størstemann sykler:) Pappa er med:) 

Ha en flott søndag,og håper at det ikke er liks surt hos dere som det er her!  Klem Eva

lørdag 18. april 2009

Hersens Blogger

Er det bare meg som sliter med å få lasta opp bilder på blogger? Har nå prøvd i 1 time og sånn har det vært denne uka!!!! Nå har jeg gitt opp,for jeg skal på jobb.. Har noen andre hatt samme problemet? Eller er det maskina mi som plutselig har blitt treg?

Ha en flott lørdagskveld og kos dere masse:) Klem Eva

torsdag 16. april 2009

Susan Boyle

Jeg leste Trine Grung sin blogg i dag,og der kom jeg over denne deltakeren fra Britain´s got talent og jeg ble totalt stum. Fikk tårere i øynene og ståpels.. Nyt..

Her lærer man at man ikke skal skue hunden på håret.. For en stemme Susan Boyle har,og det er fortjent at det står om henne i avisen i dag:)

Headstones..

I går formiddag var jeg og rusla meg en tur på Nidaros Domkirkegård... Det er vakkert der,og jeg synes det er fascinerende å rusle rundt og se på de gamle gravsteinene.. Mange er så forsegjorte og flotte,og det er trist at vi ikke greier å ta vare på disse kulturhistoriske skattene. For det er mange som er nedslitte og nesten borte i bakken.. Når vi først har slike gamle kirkegårder i vårt land,så skulle vi greie å ta vare på dem og bevare steinene og gravene.
For å se hva som står på gravsteinene,trykk på bildene.

Så nydelig med blomstene som kommer mot de gamle steinene.

Umulig å se hvem som lå gravlagt her,men jeg tipper at det er en organist.


Dette er gamle gravsteiner. Og de er av et eller annet metall.

En fra Marinen (engelsk?)  som fant sin grav i Trondheim..
 
Fr et herlig navn å ha KLEM

En flott gravplass,og Thonning Owesen har en gate oppkalt etter seg i byen her,som går fra Ila og Lilleby smelteverk helt til Ranheimsveien.

                     Tenk å få en sånn siste hvileplass..

Å rusle rundt og se på Gravsteinene,er også en reise i navn og titler.. Jeg skal tilbake og se,for det er noe med det å rusle rundt,passe seg for å tråkke på gravene,for noen er så gjengrodd at bare litt av steinene vises.. Noen graver var for Herr ? med kone og barn. Bare mannens navn var skrevet,og ikke kona og barna sine. Blir nesten som om de ikke har eksistert i sin egen verdi. 



tirsdag 14. april 2009

Påska i Åre

Siden jeg jobbet til og med skjærtorsdag,så ble det til at vi dro til Åre langfredagen litt utpå dagen. Turen gikk kjempefint og for første gang kjørte vi i ett strekk.For ungene var fantastisk snille:)

På påskeaften,så kom påskeharen på besøk,og han fant oss i Sverige også,og han hadde lagt ut mange egg med små spor/lapper i rundt okring huset,så det var ut på egge-jakt..

Et av sporen var: Let på hjulene på bila,og det holder størsteprinsen på med her...

Og på stolpen ved døra lå det et,og han "leste" ved hjelp av mamma..

Og til slutt lå det to egg og venta på bordet utafor hytta. Øyan var store som tinntallerkner og det var masse snacks inni:) En stor opplevelse for størstemann,han måtte ha med pappa på samme turen for å vise hvor eggene lå,og alle har hørt at haren fant oss i Åre også!

Fantastisk vær på påskeaften,og denne butikken kjenner vel de fleste trøndere som har vært i Åre.Den nye vårkolleksjonen til Peak var bare så fin,kunne brukt flere 10tusner jeg,hvis jeg hadde hatt penger til det.Men nå vindusshoppa jeg bare..

De pynter så fint,med påskris og fjær over alt. Det myldra av folk i godværet på Torget og det var sommertemperaturer... Fantstisk..

Vi tilbrakte mange timer på torget lørdag,og ungene de sprang,sprang og sprang i bakken ved Bergbanen.. De stor kosa seg..  Og det ropes og synges litt mens man løper...

Hvor storebror springer først,følger lillebror etter:) Og de fikk løpe i bare gensere,for med det tempoet deres,så hadde de smelta bort.... 

Det er masse folk som tar gondolen opp og hiver seg utfor fjellet i paragliderne sine. Et fantastisk syn.. På det meste så tror jeg at jeg så 10 skjermer  i lufta på engang..

Det ser litt deilig ut å være fri som fuglen,men jeg vet ikke om jeg hadde turt...

Over alt så vi påskrisene,utafor butikkene og utafor husene til folk:) Og dette er Bergbanen,og Årebutikken,hvor dere skimter uteserveringa til Broken,Åres beste hamburger i bakgrunnen...

Sånn så det ut på isen utafor Holiday Club,det myldra av isfiskere.... At de turte begi seg utpå isen er mere enn jeg fatter,for når isen begynner å gå fra land,da nekter jeg å bevege meg utpå... Men de hadde en flott dag i sola...

Litt aking ble det tid til,og her dyttes storebror av kjelken,det var hysterisk morsomt... OG blaute,jada,for det var sørpete snø.. Så det ble bare en liten tur på fredag,men vi var ute hele lørdagen i sola:)

Da var ei herlig påske over,litt bob-bob vær,men påskeaften redda hele påska:) Da var det rett og slett fantastisk vær som vi nøt i fulle drag:)