tirsdag 30. desember 2008

Ikke helt ferdig med jula enda....

Her går nå dagan sin vante gang og i kveld skal største Prinsen og jeg på Teateret og se Prøysens jul sammen Momo og Mofis. Det gleder jeg meg til,for når han satt i ro som en engel under gudstjenesten på juleaften,så blir nok dette helt perfekt..  Han har aldri vært på teateret,så det blir spennede..


Dette er julegaven til pappa´n fra ungene:) Er den ikke flott. Var på Fryd Keramikk på Trægården på Ranheim og der  sto slike ripe-kopper utstilt. Hærlig barnslig spør dere meg. Og på baksida står navnet til alle 3 ungene,stas til pappa´n... 

Den gang Byhaven var ny,så lå det en interiør butikk der hvor  Lille Martine ligger nå,og de hadde mye lekkert.Blandt annet denne gården som jeg ønska meg til jul et år,og under treet lå den fra mamsen og papsen. Nå blir det ikke jul uten at den er framme:) Skulle vært litt bomull og greier rundt,men med en klatremus av en 1åring i huset,så ble det ikke det i år!


Jeg har røde og blå nisser fra Hadeland,og er kjempeglade i de. Juletrærne er også Hadeland,men de er gamle og har ikke sett dem på åresvis.

Og så de Helligre tre konger og Josef,Maria og Jesus Barnet. 

                En liten samling av nisser... Samlet på fatet i gangen..

Og så er det juelstrømpene til ungene:) Snille tanta mi har lagd disse til dem,og de er bare de fineste juelstrømpene ever synes jeg.. 

Ha en fin lille-nyttårsaften:) Klem Eva♡

søndag 28. desember 2008

Snart nyttårsaften..

Her er noen bilder fra bordet som jeg dekte til nyttårs-aften i fjor. Til denne kvelden er det sølv og blått som er fargene for meg:) 

Kjøpte blå roser som jeg satte sammen hvite nelliker i små glass fyllt med "snø"... Sølv og blå juletre lenker,store sølv juletre kuler. På serviettene ligger kongler som jeg har spray malt for å få de sølvfarga..Kjøpte emg en stjerne-forma oasis,som jeg spraya med sølvmaling og pynta.. De greinene med bær og de sølvfargede stråene er kjøpt på blomsterbutikken. Litt granbar og en blomst etter ønske.Og vips en dekorativ bord-dekorasjon..

Så får vi se om de kreative evnene dukker opp i år også,eller om de tar seg en liten pause.. 

lørdag 27. desember 2008

Juletreet vårt

Hos oss pyntes ikke treet etter hva som er "in" eller en bestemt farge,her er det humemr og kanari.Men det meste er i fargene,rødt,hvitt,sølv,gull og glass.. Og jeg synes at treet blir like fint hvert år. Det er godt å ta fram julepynten som betyre noe for meg,for mange av de tingene som henger på treet har en historie.. Har fått den av noen som betyr noe for meg,eller at den er kjøpt en spesiell plass...


Dette er julestrømpene naboen vår malte for meg da prinsene ble født. Da størstemann ble født fikk han med navn og årstallet hans første jul var.Samtidig fikk  jeg laga til oss andre 3 også med årstallet 2005 på.Og da minsten kom fikk han med navnet sitt på og årstallet hans første jul var.


Gynge-hestene prinsene fikk i julestrømpa si ifjor.. De bare ropte på meg da jeg så dem...

Denne kula er kjøp på jente-tur i Praha høsten 2000. Jeg kjøpte 4 ulike og har klart å knuse ei,så jeg må tilbake og handle flere.Har fått noen fra mams og paps også,som er kjøpt der. Lekre de også.

Ha en fin 3dje juledag,nå skal vi på fest hos broder´n og kjæresten og vi gleder oss:)
Nyt kvelden kjære venner:) Klem Eva♤

fredag 26. desember 2008

Vårres jul

Da er jula godt igang,og vi har hatt ei fantastisk jul. Juleaften starta med Julemorgen og masse kos.. Så klokka 13 dro vi til Lade Kirke og gudstjeneste. Fant ut at det passer egentlig mye bedre inn i tidsskjemaet enn klokka 16.. Og da senka julefreden seg:) 

Sånn så det ut på Lade i Trondheim juleaften klokka 13.45. Ikke mye julestemning ute nei....

Min største prins setter ned lys på grava til oldemor og oldefar som ligger på Lade

To stk ivrige,men smått skeptiske gutter har fått besøk av nissen.. Det var stor stas,og han hadde med gaver,for de hadde jo vært snille:) 

                                   Pakker,en bitte liten del av dem

Det var så mange pakker at de fikk ikke plass under treet.. Det var foran tv-benken, på begge sider av den og under treet...  


Og vi kunne ikke sette den fram før like før gjestene kom,hvorfor ser dere her.. En liten prins som klatra og skulle ta på alle gavene. Så vi fant fram en pakke som vi visste ikke gikk i stykker som han kunne gå og holde i:) Og det var stor stas...

De følgende bildene er en liten del av alle gavene som ble pakker opp her.. Vi var tilsammen 
11stk som fikk gaver,så det er jo ikke rart at det blir mange...

I år ble papiret lagt i svart seker med engang,og tallet på sekkene ble 5 stk,smekfulle!!!

Håper at dere alle har hatt ei like flott jul som oss:) Igår var vi på brunsj hos mamsen og papsen og i dag er det pinnekjøtt hos svigermor. Men jeg jobber oppi det hele,men vi koser oss alikavel. Ikke si det til noen,men i går laga vi oss pizza,som en avveksling til all julematen!!

Ønsker dere alle ei fortsatt god jul:) I år ble den ikke hvit her,men kanskje neste år??? 

Juleklem til dere alle fra Eva☤

onsdag 24. desember 2008

God Jul

Da er kvelden før kvelden over,og vi er klar for den Store Juleaften som vår største prins kaller den..  Har vært en ganske hektisk og travel førjulstid,men nå er vi klare. Ribba er klar til å settes i ovnen,skal skrelle en 3-4 kg potet,og så kommer hele slekta på begge sider hit. 11 stk blir vi til bords,og gjett om vi gleder oss:)

Dette skiltet sto på en hyttevegg i Åre og jeg datt pladask.. Sånt vil jeg også ha! Tomten stanna her i natt ochså.. Og fyll huset med glede og julestemning og noen pakker til barna:)

Ønsker dere alle kjære medbloggere en riktig god jul:) Julklem fra Eva☃


torsdag 18. desember 2008

Min redning og litt jul:)

Her er gårsdagens redning... For noen uker siden så mista jeg en bit av ei tann,og da må man jo til tannlegen for å reparere. Grøss og gru. Synes egentlig ikke at det er så vondt,men de ekle lydene skjærer jo i marg og bein... Så min løsning er I-Poden min,med musikk som overdøver de ekle borrelydene. Og det hjelper ikke å ha hatt samme tannelge siden første klasse.. Får like mye rush i kropp ved tanken på det som skal skje! Så i går holdt jeg på å sovne for første gang i tannlegestolen.... Takket være min gode venn I-Poden på så full guff at jeg tror tannlegen hadde diskotek i øret...
Og skal jeg fortelle dere noe,hu synes ikke det er noe gøy å gå til tannlegen selv,pga av at lydene er så ekle når de er inne i hodet.....


Og i går kveld kom en gammel kollega innom meg,med disse flotte julekulene:) I fjot hadde jeg prata om at jeg synes tradisjonen i "Day´s of our lifes" (Ja den såpeserien fra Usa som har gått i 100 år) er så fin. Der henger de opp en kule for hver person i familien med navn på.Og jeg har fått en nabo til å lage porselens julestrømper med navnet vårt på til å henge på juletreet. Men min kjære eks-kollega hadde tatt meg på ordet,og laga disse lekre julekulene med navnene våre på:) Jeg ble så rørt jeg at tårene begynte å trille. Så hvis du leser dette K. så smiler jeg enda:)


Dette har jeg handla hos Tine på hennes og Fars nye butikk på Møllenberg .... Så har dere lyst på lekre hjemmelagde ting eller antikviteter,ta turen til Haldens gt 1 ved Festningen.Det var veldig hyggelig å treffe henne igjen etter bloggetreffet,og vi fikk nå skravla litt,koselig det:) Og du og du så mye lekkert de hadde..... Kribla i shoppegenet mitt ja:) Kommer nok igjen dit jeg:)

Og så har jeg laga denne til mamsen og papsen idag:) Butten deres var så mørk og dyster så jeg dro på Plantasjen og kjøpte en liten tuja,pynta med kongler og en liten nisse og hadde på lys.. De aner ikke at jeg har gjort dette så jeg håper de blir fornøyde. Er en liten takk for at de er de mest fantstiske foreldre og besteforeldre ei jente og guttan hennes kan ha:)

Ha en fin torsdag og ikke stress for mye til jul:) Klem Eva

fredag 12. desember 2008

Pepperkakehjerter

i går kveld fikk vi pynta pepperkakehjertene som vi bakte i helga. Det var stor stas og minstemann puttet mere av pynten i munnen enn på hjertene:) Men han pynta nå noen som broren måtte fikse på etterpå,for det var forlite pynt på!!!! Så noen er dobbelt pynta:)

Her er resultatet,de to øverst til høyre har fått litt mere pynt etterpå... Så nå henger de opp med røde sløyfer... Stolt største prinsen ja:)

Minsteprinsen får hjelp av Momo til å pynte,ellers hadde det ikke blitt noe pynt på hjertet,bare i munnen:)

Det er da litt liv i mine to små:) Litt broderlig rulling på gulvet må til. I dag er det første dagen begge er feberfrie siden lørdag! Deilig,men det er nå inneliv.. Gleder meg til å få litt tid til å ordne til jul jeg,og kunne ta turen ut...

Ha en fin fredag alle sammen:) Klem Eva

onsdag 10. desember 2008

Syke barn

Her er det lite tid til blogging og andre ting. Små-prinsene er syke og all tid og energi går med til dem og jobbing... Alle planer om baking til jul og gave-shopping har gått i vasken denne uka,men det blir da jul alikavel.Og hovedsaken er at mine små gull har det bra.
De har hatt feber siden lørdag og er ganske så slappe... Matlysten har det vært så som så med,ikke engang kjeks og eplejuice har de villet ha..
Så nå gleder jeg meg til de blir friske igjen,sånn at de spiser og drikker nok!!!!!

Har fått en del awarder,dem kommer jeg tilbake til når jeg har noen minutter for meg selv.. De er ikke glemt,og jeg setter stor pris på å få dem:)

Så håper jeg at alle andre er friske og raske:) Kos dere med juleforberedelser:) Klem Eva

søndag 7. desember 2008

Pepperkaker og nok en julesang:)

Her har det vært inne helg. Våre to små har hatt feber og vært i sjaber form.. Både i går og idag,så har det vært pepperkake-baking.. Med Ikea-deig igår,og min første hjemmelagde i dag.


Her er noen av formene,jeg har vært så heldig å finne Ole Brumm,Tigergutt og Nasse Nøff former for mange år siden,så det har vi,ikke damer og menn:) Tog,hjerter og hai..


I går hadde jeg og min kjære vært sammen i 6 år,og da fikk han denne rosen til meg:) Dama på Drivstua,putta et
hjerte inni rosen:) Lekkert synes jeg:) Og hvis noen lurer,han huska ikke på det!Dette er også en av mine favoritter nå til jul:) Ha en fin kveld:) Klem Eva☀

fredag 5. desember 2008

Advents-stemning

Her går dagene unna i et rasende tempo:)  I går var det siste S-lag´s kveld før jul,og da her vi laget en tradisjon hvor vi tar med en liten gave til alle:) Og det er som en mini-juleaften:) Og det blir julestemning nå vi koser oss og jabber masse.. Herlig å ha en sånn gjen som møtes 1 gang i mnd..

Her er julestjernene mine som jeg er så glad i:) Mine er kjøpt på MittHus DittHus,den butikken Irina drev før.  De lyser så vakkert og hver morra er det det første størstemann spør om : Mamma.kan du ikke slå på stjernan??   Og det gjør vi ....

Så at akkurat denne versjonen,hadde de på Hilmers Hus på Lade Arena...

Lyset i midten var en av gavene igår,og det passet jo veldig bra. For det var 3 like lykter,men med en liten klåfingret-klatre mus,så har vi bare 2 igjen....  Jeg må si at hos meg er det mange te-lysestaker,for de gir så stemningsfullt lys:) 

Ønsker alle ei riktig god helg:) Klem Eva☃

tirsdag 2. desember 2008

Min favoritt julesang.....

Nå når desember har kommet,er det noen ting jeg tillater meg.. Det er å høre på julesangene og Dahl´s Julebrus...

Og min absolutte favoritt av juelsangene er O HELGA NATT. Og den versjonen som ligger her er den som jeg liker nest best.
Den som jeg synes synger den aller ,aller best,er Tore Johansen.. Nå kjent fra To
tenorer og en te,men for alle ikke trøndere er det Tore som er
Gjertrud i The Julekalender. Jeg fant ikke noen versjon med ham på You Tube,så da måtte det bli Jussi..
Men lykka i livet var stor igås da jeg fikk en telefon fra mamma,som vrengte opp lyden på stereo´n og de hadde kjøpt Adressa sin
Jule cd,og der var O HELGA NATT i konsertversjon med Tore Johansen.. Jeg har sittet med Tårer i øynene foran stereo´n i dag jeg,og nytt
min favoritt sang i min favoritt versjon..
Men her er Jussi,og det er jo slettes ikke noen dårlig erstatter...

Tävling hos Sessan och PrinsessanJag er med & tävlar hos SessanOchPrinsessan om et sett Ull underkläder♥ från NORSKA TROLL & NORRBAGGEN.SE

Vil du også være med så gå inn til Sessan og delta:)