onsdag 30. april 2008

søndag 27. april 2008

Helg og blomster

Her har helgen gått unna:) Fredag skulle vi i bursdag til broder`n og han hadde ønske seg Kvæfjord-kake,og det kunne jeg jo bake.Men da jeg skulle dele den og fylle den,så jeg at jeg hadde glemt å sjekke den med pinne og bunnen var vel mildt sagt flytende.. Da var det 1 time til vi skulle være borte..... Jeg heiv meg på mix-masteren og laga ei ny,som ble vellykket.Men vi kom litt senere enn planlagt...  

Idag er det latmannliv,leverte lilleprinsen inn til momo og mofis når han våkna,storebror lå over.Så da fikk jeg sovet utpå,og det var deilig,for vi var på fest hos brodern igår,og selv om man ikke drikker så merkes det at man er sent oppe....  Far i huset,han holdt ut litt lengre og har  nettopp stått opp:)

Nå skal jeg ta med meg Harry Potter boka mi ut og sette meg i sola og lese litt... Ønsker alle medbloggere en riktig god søndag:)

Har sett denne boksen i hvitt hos mange medbloggere,og forelska meg helt i den,men fant ut at brunt var mere meg... Skal skifte blomster etterhvert,men synes at blomstene både på Oasen og på Plantasjen var så stygge.Kjøper ikke blomster som allerde har begynt å visne.... Så da venter jeg litt...

Kjøpte denne skjønnheten på fredag.... Synes det er så fint med en dekorativ blomst i en smal vase.... Synes det kan gjøre like mye ut av seg some n stor bukett....

Min kjære hadde vært og handla gave til meg i går,nytt stativ til kameraet mitt... Ikveld skal jeg prøve å fotografere skumringen... Boka har han kjøpt en gang før:)  Snill er han og jeg er så glad for at han er min:)

fredag 25. april 2008

Flettet

Da var det siste dagen av utfordringa fra Ellas Inspiration.  Det har vært den vanskeligste synes jeg... Untatt striper,men da slang jeg meg på klokka 19 om kvelden...Ble ikke mye leting da:)  Men jeg har funnet endel.... Here goes....

Denne  flettede kurven ligger minste prins og sover i når han sover dupp inne. Den betyr enormt mye for meg,for den har vært i min mamma`s familie, vet ikke hvor lenge.Men vet med sikkerhet at min tippoldemor har ligget i den,så kanskje den er fra rundt 1850.Kanskje enda eldre... 

                      Er det ikke en herlig patina på den..... Love...

Flettede fingre..... Min største prins og meg. Ville ha de to små,men det var da absolutt ikke aktuelt fikk jeg beskjed om.... Meg og Mamma.... Smelter et mors hjerte det:)
              
Den ene av mine fletter.. Kjekt når en har langt hår og små barn som elsker å "lugge" en...

 Den  flettede kransen av limte tredbiter som står og ønsker velkommen i gangen.Kan ha lys og blomster iden,for tror at det egentlig er en adventskrans.... Brukes hele året her:)

Strikkede fletter,farmor som har strikket til store prins,lille prins arver:)

Da var jeg ferdig med denne utfordringa,og det er egentlig litt trist,for det har vært gøy.. Har vært som å gå på skattejakt innimellom,og alle slags mønstre har funnet veien inn i mitt sinn.. Har drømt neste dags mønster om natta,og dermed fått inspirasjon,selv i søvne:)
Har lært å bruke øynene og se at det er masse mønster rundt oss,som vi egentlig ikke tenker over.... 

torsdag 24. april 2008

Rutete

Dagens utfordring var ruter,og det var mye å velge i,og noe er valgt bort,noe kommer jeg sikkert til å finne iløpet av de neste dagene,for jeg går og tenker,striper,prikker,blomstrete,rutete,og flettet i alt jeg ser:) Men det er jo gøy også,for man ser jo ting på en helt ny måte.. Da jeg  igår sa at leca-blokker var rutete når de lå sammen. så himla min kjære med øynene,,, Men for meg er det sånn og her er mine bidrag til dagens ruter..  
                           Vinduet i garasje-døra vår...

                             Mitt rutete kost og støvbrett på mitt prikkete gulv:)

Kose-ruter,ihverfall når man steiker "Gaffel-røre" i dem....Store prinsen kaller det for gaffel og det er vi er glade i vaffel her i huset:)

                   Armerings-ruter med rust inspirert av GundaM

Bygges det garasje,så er det Leca-blokker,og der er rutet sammen:)(Skimter noe prikker også)
 
 Norges mest leste kokebok-ruter,Ingrid Espelig Hovigs rutete kokebøker:) 

onsdag 23. april 2008

Blomstrete

Dagens tema er BLOMSTRETE.. Her er mine tolkninger.... Har vært og jakta litt her og der...

Denne lykta med orientalske blomster,kjøpte jeg igår hos Irina på MittHusDittHus,den bare ropte ta meg med... Og det hadde ingenting med utfordringen å gjøre.. Må ha det bare må  ha det...                                                                                                                                                                      


                         Petit Fleur serviset fra Villeroy og Boch                       Noe av mamma og pappa`s samlig av kaffekanner

             Naboens nydelige teppe av blå blomster,som står ut mot gata:)                            

                                     Mitt skjønne blomstrete badehåndkle

Skjørtet jeg har brukt til pent når jeg har vært gravid,friskt og blomstrete.Er så sommelig at jeg tar vare på det og håper at mamma kan sy det om til meg:)

Imorgen er temaet: RUTER

tirsdag 22. april 2008

Trøbbel med opplasting av bilder

Får ikke til å laste opp bilder,så prikkene mine kommer så snart blogger er snill igjen.....

Dette inlegget er før det om prikker.........  Blei vel lagra og publisert etter....

Prikker

Da fikk jeg lastet opp dagens utfording...Nemlig PRIKKER.... Det er rart,men man går og tenker mønster disse dagene her:)  Prikker er mye rart,og jeg var først i matskapet og fant fram kake-strøsselen min....                                     Sølvkulene
                               Appelsin-prikker
                             Fargestrøssel-prikker
                               Det nye gulvet vårt har prikker(ikke ny vaska da:=)

Armbånds-prikkene mine,fått av min kjære.... Mange rundinger små blir mange prikker på rad:)  Det ytterste er kjøpt på flyplassen i Dubrovnik.Lå under hodepute mi da vi kom hjem:)  Romantisk....

Imorra er det blomstrete som står på agendaen..... Tankene har allerde begynt å fly.....
Utfordingen er  laget av Ellas Inspirasjon

mandag 21. april 2008

Utfordring

Her en dag var jeg inne hos Mamma Millan og der lå det en utfording til alle som ville ha den.. Og det var en ukes utfording,med forskjellige tema hver dag. Og temaene var som følger:                                                                                                                                                                                                                                      
                                               Mandag-Striper
                                               Tirsdag-Prikkete
                                               Onsdag-Blomstrete
                                               Torsdag-Rutete
                                               Fredag-Flettet

Og det er opp til enhver å tolke  på sin måte:)   Jeg la hodet i bløt,ikke noen kopper og kar med striper,ikke noen klær,men parkett,gulvet på soverommene,sprinkelsenga... Da tok jeg det som betyr mest for meg av materielle ting,det som  er med på å gi oss tak over hodet... Rett og slett panelet på husets vårt:=)   

Så har du lyst sleng deg med davel......fredag 18. april 2008

Får ikke lastet opp bilder

Nå har jeg prøvd i 3 timer å laste opp bilder,men får det ikke til... Har prøvd ett og ett. To og to,og flere,men hjulet bare snurrer..  Sånn er det vel bare i teknikkens verden:) Men sier som Scwarzenegger "I`ll be back"

tirsdag 15. april 2008

Best og Pest

Da har tiden kommet til å vise fram min Best og Pest,utfordingen fikk jeg av Min Verden`s Hanne.  

Det aller beste jeg har er  gutta mine,elsker dem over alt på jord:) Man setter spesielt stor pris på de en har med alt det forferdelige som skjer rundt oss nå.Engla som ble drept i Sverige og hu lille 9-åringen som forsvant igår på Mysen og kom  til rette idag.. Heldigvis...
Må være enhver foreldres mareritt.... 

Her er er trappa vår,som jeg er veldig glad i . Den er malt i favoritt fargen vår som er Marrakesh,trinnene har fått mørke avlange "skifer"-fliser. Med eikelister foran..


                                          Trinn i nærmere øyesyn

        Elsker kombinasjonen Marrakesh-Hvit her,vist i taket mellom stua,spisestua og gangen
Treet er en oase om sommeren,er så stor og gir behagelig skygge...

Spisebordet og stolene mine(Resten av bordet ser ut som en pest,derfor vises bare kanten og en stol).Liker å lage mat og ha venner på besøk:) Da er det godt med gode stoler og stort bord:)
Love Ikea...                                           
                                               

                   Dette er badet vårt,og det er de styggeste flisene jeg vet om.
                   Badet er laget i 1996,og da var det vel tipp topp moderne....

De neste bildene er fra bad nr 2 som min kjære har  holdt på med i 4,5 år. Vi har fliser,dusj-kabinett, men diskuterer om gulvet,jeg vil ha varme i gulvet og det vil ikke han,for da må han meisle opp gulvet... Og der er vi enda, jeg kan ikke ha bad uten varmekabler....Denne ovnen er best,den har stått ihuset siden jeg var liten jente.Gammel-tanta og gammel-onkelen min bodde her da,og det er  gode minner og jeg synes den er fin og den varmer godt.
Men nå skal den byttes ut med en mer moderne ovn, som ikke nødvendigvis er finere,men har både parafin og ved-muligheter...

Da Hanne har jeg tatt utfordingen din og jeg gir den vidre til alle  som føler for å vise fram 
Best og Pesten sin:) Var ikke skummelt i det hele tatt....